Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ


Τόσα χρόνια ακούμε ότι η υπερβολική κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών είναι εξαιρετικά ανθυγιεινή για την διατροφή μας, αλλά υπάρχουν και πολλά υγιή λιπαρά που πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε στην καθημερινή μας διατροφή. Μία από τις καλύτερες μορφές βρίσκεται μέσα στις καρύδες, στο λάδι, την ψίχα, το νερό, το γάλα και το βούτυρο τους.

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να μη γνωρίζουν ότι οι Πολυνήσιοι είναι από τους πιο υγιείς ανθρώπους στον πλανήτη μας, κυρίως λόγω της κατανάλωσης της καρύδας ως κύρια πηγή της διατροφής τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι σε αυτούς τους νησιώτες υπάρχουν ελάχιστες ή καθόλου ενδείξεις για τα πιο θανατηφόρα προβλήματα υγείας σήμερα – καρδιακές παθήσεις και άλλα καρδιαγγειακά. Η έλλειψη αυτών των θανατηφόρων ιατρικών προβλημάτων συνδέεται με την ευρεία κατανάλωση αυτού του τροπικού καρπού σε καθημερινό επίπεδο.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ & ΚΟΚΤΕΙΛ ΠΙΑ

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε τη χρήση της καρύδας ως συστατικό σε επιδόρπια, καραμέλες, μπισκότα, κοκτέιλ και άλλα ανθυγιεινά κεράσματα, αλλά η χρήση της έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Ας ρίξουμε μια ματιά στους πολλούς τρόπους με τους οποίους τα προϊόντα καρύδας προσφέρουν μια πληθώρα ιδιοτήτων που προσθέτουν στη μακροζωία μας και τη γενική μας υγεία. Εκτός από το να απολαμβάνουμε Pina Coladas, και να καταναλώνουμε άλλες ζαχαρούχες ουσίες που σχετίζονται με την επεξεργασία της καρύδας, πώς μπορούμε να προσθέσουμε αυτό το υγιές συστατικό στην καθημερινότητά μας;

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ένας πρακτικός τρόπος να προσθέσουμε καρύδα στον καθημερινό μας τρόπο ζωής είναι μέσω της υποκατάστασης. Όπως γνωρίζουν ήδη πολλοί σεφ, δεν διαθέτουν πάντα τα κατάλληλα υλικά για τα νόστιμα πιάτα τους. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιήσουν άλλα υλικά που μπορεί να έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει και για την καρύδα:

Αντικατάσταση γαλακτοκομικών: Χρησιμοποιήστε την ως κρέμα για τον καφέ ή σαν υποκατάστατο σε συνταγές με βάση το γάλα.
Εναλλακτικό λάδι: Το έλαιο καρύδας έχει ένα πολύ υψηλό σημείο καπνού και χρησιμοποιείται συχνά για το τηγάνισμα, ειδικά όταν πρόκειται για stir fry και άλλα έθνικ στυλ μαγειρέματος.
Smoothie έκπληξη: Προσπαθήστε να προσθέσετε καρύδα σε χυμούς και smoothies για ένα νόστιμο, γλυκό κέρασμα που προσθέτει μια τροπική αίσθηση.
Σνακ Granola: Προσθέστε την ως εναλλακτικό λαδιού σε granola και άλλες συνταγές που απαιτούν ένα υγρό συστατικό που αντικαθιστά φυτικά και άλλα είδη υγρών λιπαρών.

Μερικοί μάγειρες χρησιμοποιούν επίσης αυτό το λάδι για να καθαρίζουν τα τηγάνια από χυτοσίδηρο ως υποκατάστατο άλλων τύπων λαδιού. Αλλά αυτό το υγρό δεν είναι μόνο ωφέλιμο εσωτερικά, είναι επίσης εξαιρετικό για πολλούς τύπους εξωτερικών χρήσεων και εφαρμογών.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Λαμβάνοντας την εσωτερικά, έχουμε δει ότι η καρύδα έχει πολλά υγιή οφέλη να μας προσφέρει, αλλά οι εξωτερικές εφαρμογές και θεραπείες θα δώσουν φυσική ανακούφιση, ως εναλλακτική λύση για μερικές από τις πιο παραδοσιακές, ιατρικές εφαρμογές που είναι διαθέσιμες σήμερα. Για παράδειγμα, όταν πρόκειται για καλύτερη στοματική υγεία, υπάρχει μια πρακτική, όπου το στοματικό διάλυμα αντικαθίσταται με λάδι καρύδας, το οποίο όχι μόνο σκοτώνει τα βακτήρια αλλά και λευκαίνει τα δόντια. Εφαρμοσμένο τοπικά, το έλαιο καρύδας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να:

• Σκοτώσετε άλλες μορφές βακτηρίων, να προστατευτείτε από τους μύκητες και να καταπολεμήσετε τους ιούς
• Αποκτήσετε μια αποτελεσματική ενυδατική κρέμα για το δέρμα και τα χείλη – επίσης χαρακτηρίζεται και ως αντιηλιακό
• Συντηρήσετε τα μαλλιά και τα νύχια σας
• Διώξετε τα έντομα και να ανακουφίσετε, τον κνησμό και τον ερεθισμό από τσιμπήματα εντόμων
• Καταπραΰνετε τις παθήσεις του δέρματος όπως η ψωρίαση και το έκζεμα
• Αντιμετωπίσετε τον πόνο και τη φλεγμονή της αρθρίτιδας
• Μειώσετε την εμφάνιση σκοτεινών κηλίδων, κυτταρίτιδας, ρυτίδων και κιρσών
• Αποτρέψετε τις ραγάδες που σχετίζονται με πράγματα όπως η εγκυμοσύνη

Επαναπροσδιορίστε τη σχέση σας με την καρύδα, και δείτε την ως μια φυσική και υγιεινή εναλλακτική λύση αντί για άλλα πιο δαπανηρά και λιγότερο φυσικά υλικά. Αυτός ο νόστιμος τροπικός καρπός μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη σε κάποιες κλασικές χρήσεις που μπορούν να μας οδηγήσουν σε ένα δρόμο προς έναν πιο ευτυχισμένο, πιο υγιεινό και πιο όμορφο τρόπο ζωής.

espa