ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ WELLNESS COACH ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ;


Έχετε πιθανώς ακούσει τον όρο «προπονητής υγείας» που ακούγεται πολύ τελευταία. Ο τομέας της προπόνησης υγείας αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν την σπουδαιότητα της υγείας και της ευημερίας τους.

Σήμερα, υπάρχουν τόσοι προπονητές εκεί έξω που είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς με ποιον να συνεργαστεί και πόσο μάλλον ποια είναι τα οφέλη της προπόνησης αυτής. Τελικά, τι είναι η προπόνηση υγείας; Τι κάνει ένας προπονητής υγείας;

Θα μοιραστούμε μαζί σας κάποιες πληροφορίες όσον αφορά το τι κάνει ένας προπονητής υγείας και ευεξίας, καθώς και το πώς να επιλέξετε έναν προπονητή και τα οφέλη που μπορεί να έχει μια τέτοια συνεργασία.

Αν είστε περίεργοι για το πώς μπορεί να σας βοηθήσει ένας προπονητής υγείας και ευεξίας, συνεχίστε να διαβάζετε! Αυτός ο οδηγός θα σας πει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη συνεργασία σας με έναν προπονητή.

Τι είναι η προπόνηση υγείας και ευεξίας;

Οι προπονητές υγείας και ευεξίας βοηθούν τους πελάτες τους να κάνουν θετικές και διαρκείς αλλαγές στην υγεία τους. Ο προπονητής καθοδηγεί τους πελάτες του μέσω της διαδικασίας δημιουργίας ενός οράματος για την υγεία και την ευημερία τους, την ανάπτυξη μιας υγιούς νοοτροπίας και υγιεινών συνηθειών και την ενθάρρυνσή τους σε κάθε βήμα μέχρι να επιτύχουν τους στόχους τους.

Οι wellness coaches βοηθούν τους πελάτες τους να αναπτύξουν
σχέδια και τους βοηθούν βήμα προς βήμα να:

•     Διαχειριστούν το άγχος τους
•     Δίνουν προτεραιότητα στην αυτοεξυπηρέτηση
•     Διατηρούν μια θετική και υγιή νοοτροπία
•     Εξισορροπούν την ευεξία τους με ένα πολυάσχολο πρόγραμμα
•     Και πολλά ακόμα

Ένας σωστός προπονητής υγείας, βλέπει την υγεία και την ευεξία μέσα από μια ολιστική προοπτική που σημαίνει ότι ενδιαφέρεται για το σύνολο του ατόμου και τι σημαίνει να ευδοκιμεί κανείς διανοητικά, σωματικά και πνευματικά.

Τι δεν είναι η προπόνηση ευεξίας

Ένας προπονητής υγείας δεν είναι απαραίτητα διατροφολόγος, διαιτολόγος ή personal trainer. Ενώ μπορεί να έχει γνώσεις πάνω σε αυτά τα θέματα, μπορεί να μην έχει τα προσόντα να σας προσφέρει συμβουλές διατροφής ή γυμναστικής.

Οι προπονητές υγείας δεν είναι θεραπευτές ή ψυχολόγοι. Παρόλο που μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες τους να βελτιώσουν τη νοοτροπία τους, συνήθως δεν έχουν τα προσόντα να συνεργαστούν με πελάτες που έχουν ψυχολογικές διαταραχές.

Οι περισσότεροι προπονητές αναφέρουν τα προσόντα τους και τις υπηρεσίες που παρέχουν στη σελίδα τους, οπότε φροντίστε να τα ελέγξετε πρώτα πριν συνεργαστείτε με κάποιον.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ένας προπονητής υγείας & ευεξίας;

Wellness coaching είναι το να έχετε κάποιον δίπλα σας που θα σας υποστηρίζει και θα σας ενθαρρύνει ακόμη και όταν αισθάνεστε έτοιμοι να παραιτηθείτε. Ένας προπονητής σας παρέχει υποστήριξη και έμπνευση για να συνεχίσετε να προχωράτε μπροστά, ακόμα και αν έχετε να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας σας ή τις παθήσεις που μπορεί να έχετε, ένας προπονητής υγείας θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ότι το να ζείτε μια ακμάζουσα ζωή είναι το να κάνετε υγιείς επιλογές που επηρεάζουν θετικά την ψυχική, σωματική και συναισθηματική υγεία σας.

Πώς θα βρείτε έναν σωστό προπονητή υγείας;

Είναι ένας τομέας που μπορεί να είναι λίγο αμφιλεγόμενος, και τελικά εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας και το πως αισθάνεστε εσείς καλύτερα. Τελικά, εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε τι είναι σημαντικό για σας, όταν πρόκειται για την αξιοπιστία ενός προπονητή.

Ωστόσο, πολλοί προπονητές εκεί έξω είναι αυτοδίδακτοι, ενώ υπάρχουν επίσης προπονητές οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει μαθήματα ή προγράμματα σπουδών.

Κάποιοι μπορεί επίσης να πιστοποιούνται μέσω κάποιου προγράμματος πιστοποίησης.

Δεδομένου ότι η προπόνηση υπάρχει για να βοηθήσει έναν πελάτη να ψάξει βαθιά μέσα του για τις απαντήσεις, ένας προπονητής περισσότερο ρωτάει παρά συμβουλεύει. Εάν ένας προπονητής σας λέει τι να κάνετε περισσότερο από το να σας ρωτάει τι θέλετε να κάνετε, μπορεί να ενεργεί ως σύμβουλος και όχι ως προπονητής.

Χρειάζομαι έναν προπονητή υγείας και ευεξίας;

Τώρα που έχετε κατανοήσει καλύτερα το τι κάνει ένας προπονητής υγείας & ευεξίας, ίσως να αναρωτιέστε αν ένας τέτοιος προπονητής θα μπορούσε να σας ωφελήσει.

Μερικές ερωτήσεις για να σκεφτείτε:

•    Δυσκολεύεστε να επιμείνετε σε στόχους που σχετίζονται με την υγεία;
•    Αγωνίζεστε να διατηρήσετε μια ήρεμη και θετική νοοτροπία;
•    Έχετε πάντα χαμηλή ενέργεια και κίνητρα;
•   Έχετε θέμα με την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής;
•    Θεωρείτε δύσκολο να δώσετε προτεραιότητα στην υγεία σας;
•    Αφήνετε σπάνια τον εαυτό σας να χαλαρώσει;
•    Θέλετε να κάνετε υγιείς αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε;

Εάν απαντήσατε ναι σε κάποια από αυτές τις ερωτήσεις, ένας προπονητής υγείας & ευεξίας θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή για εσάς. Φυσικά αυτό είναι μια δέσμευση από πλευράς χρόνου και χρημάτων, αλλά τα αποτελέσματα που θα έχετε στην υγεία σας θα αξίζουν.

espa